25 leuke dingen om te doen in Beverwijk - Lokaal daten (2024)

Beverwijk, een stad vol verrassingen en avontuur. Of je nu houdt van cultuur, natuur of lekker eten, Beverwijk heeft voor ieder wat wils. Begin je dag met een bezoek aan de bekende Bazaar, waar je kunt verdwalen tussen de kraampjes vol exotische snuisterijen en heerlijk eten uit alle hoeken van de wereld. Daarna kun je een wandeling maken in het prachtige park Westerhout, waar je kunt genieten van de rust en de mooie bloemen en bomen. Sluit je dag af met een smakelijk diner in een van de gezellige restaurants aan de Breestraat. Kortom, in Beverwijk hoef je je nooit te vervelen.

Navigeer snel naar:

1. Struin over de Beverwijkse Bazaar

Breng een bezoek aan de bekende Beverwijkse Bazaar, een van de grootste overdekte markten van Europa. Hier kun je urenlang struinen langs talloze kraampjes met een grote variatie aan producten. Van kleding en sieraden tot elektronica en exotische etenswaren, je vindt het hier allemaal. Laat je verrassen door de geuren, kleuren en gezellige drukte en geniet van een unieke winkelervaring.

2. Ontdek de forten van de Stelling van Amsterdam

Ontdek de geschiedenis van de Stelling van Amsterdam door een bezoek te brengen aan de vele forten die verspreid liggen rondom Beverwijk. Deze verdedigingslinie uit de 19e eeuw is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Verken de prachtige natuurrijke omgeving en bewonder de oude militaire bouwwerken die een belangrijk onderdeel waren van de verdediging van de hoofdstad. Leer meer over de strategieën en het dagelijkse leven van de soldaten die hier gelegerd waren.

3. Relax in het park van Westerhout

Ontsnap aan de drukte en geniet van een ontspannen dag in het mooie park van Westerhout. Met zijn uitgestrekte gazons, sierlijke vijvers en prachtige bloemenpracht is dit de ideale plek om tot rust te komen. Maak een wandeling door de groene omgeving en geniet van de rustgevende geluiden van fluitende vogels. Neem een picknickkleed mee en geniet van een heerlijke lunch in de buitenlucht. Een perfecte plek om even te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek.

4. Bekijk de Wijkertoren

Bewonder de imposante Wijkertoren, het symbool van Beverwijk. Deze historische toren uit de 16e eeuw is een uniek stukje architectuur en domineert het stadsgezicht. Beklim de smalle trap naar de top van de toren en geniet van een spectaculair uitzicht over de stad en het omliggende landschap. Leer meer over de geschiedenis van de toren en ontdek interessante weetjes tijdens een rondleiding. Een must-visit attractie voor geschiedenisliefhebbers en fotografieliefhebbers.

5. Bezoek het Museum Kennemerland

Ontdek de geschiedenis en cultuur van de regio bij het Museum Kennemerland. Dit kleine maar boeiende museum toont een grote verscheidenheid aan voorwerpen, foto’s en documenten die het verleden van Beverwijk en omgeving tot leven brengen. Leer over de traditionele ambachten, de lokale industrieën en de verhalen van de mensen die hier woonden en werkten. Het museum biedt ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen, lezingen en andere activiteiten. Een leerzaam uitje voor jong en oud.

6. Ga kitesurfen op het strand van Wijk aan Zee

Houd je van avontuur en spanning? Ga dan kitesurfen op het prachtige strand van Wijk aan Zee. Hier vind je de perfecte combinatie van wind, golven en een adembenemend uitzicht. Of je nu een beginner of een ervaren kitesurfer bent, er zijn genoeg mogelijkheden om te leren of je vaardigheden te verbeteren.

7. Wandelen of fietsen door de duinen

Ontsnap aan de drukte van de stad en geniet van de natuurlijke schoonheid van de duinen rondom Beverwijk. Maak een ontspannen wandeling of huur een fiets en ontdek de prachtige paden die door dit unieke landschap slingeren. Adem de frisse lucht in, luister naar de vogels en laat je verrassen door de rust en sereniteit.

8. Geniet van een voorstelling in het Kennemer Theater

Als je van cultuur houdt, mag een bezoek aan het Kennemer Theater niet ontbreken. Dit prachtige theater biedt een gevarieerd programma met voorstellingen van bekende en opkomende artiesten. Of je nu van theater, dans, comedy of muziek houdt, er is altijd wel iets om van te genieten. Laat je meeslepen door de magie van live-entertainment en geniet van een onvergetelijke avond uit.

Niemand om iets leuks mee te doen? Ontdek wie er met je mee wil op Lexa.

Bekijk singles in je buurt

9. Speel golf op Golfbaan Spaarnwoude

Voor de golfers onder ons is Golfbaan Spaarnwoude een waar paradijs. Deze prachtige 36-holes golfbaan biedt uitdagingen voor zowel beginners als ervaren golfers. Geniet van een dag in de buitenlucht, omringd door groene fairways en prachtige waterpartijen. Verbeter je swing, leer nieuwe technieken en geniet van de rust en stilte van deze groene oase.

10. Beleef plezier bij indoor speelparadijs Ballorig

Heb je kinderen en wil je ze een dag vol plezier bezorgen? Breng dan een bezoek aan indoor speelparadijs Ballorig. Dit overdekte speelparadijs biedt volop vermaak voor kinderen van alle leeftijden. Van klimmen en klauteren tot glijden en springen, er is genoeg te doen om de energie van je kinderen kwijt te raken. Terwijl zij zich vermaken, kun jij genieten van een kopje koffie in het gezellige cafégedeelte.

11. Ga bowlen bij Bowling Centrum Beverwijk

Ben je op zoek naar een leuke en actieve activiteit in Beverwijk? Ga dan bowlen bij Bowling Centrum Beverwijk. Hier kun je met vrienden of familie heerlijk een balletje gooien en elkaar uitdagen om de hoogste score te halen. Het gezellige en moderne bowlingcentrum heeft meerdere banen en biedt ook de mogelijkheid om lekker iets te eten en te drinken tijdens het bowlen. Het is een perfecte plek voor een ontspannen avondje uit.

12. Probeer lokale gerechten bij de eetmarkten van de Bazaar

Ben je een liefhebber van lekker eten en wil je graag lokale gerechten proberen? Breng dan een bezoek aan de eetmarkten van de Bazaar in Beverwijk. Hier vind je een grote verscheidenheid aan eetkraampjes en restaurants waar je kunt genieten van diverse internationale keukens. Van exotische gerechten tot lokale specialiteiten, er is voor ieder wat wils. Dwaal door de markten, ontdek nieuwe smaken en geniet van de levendige sfeer.

13. Wandel langs de historische huizen in de Breestraat

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Beverwijk en houd je van architectuur? Maak dan een wandeling langs de historische huizen in de Breestraat. Deze pittoreske straat staat bekend om zijn prachtige huizen uit de 19e en begin 20e eeuw. Tijdens je wandeling kun je genieten van de unieke gevels, oude geplaveide straten en charmante details van de gebouwen. Het is een geweldige manier om de rijke historie van Beverwijk te ontdekken.

14. Bekijk moderne kunst in Galerie de Bunker

Ben je een kunstliefhebber en op zoek naar een inspirerende ervaring? Bezoek dan Galerie de Bunker in Beverwijk. Deze unieke galerie is gevestigd in een voormalige bunker uit de Tweede Wereldoorlog en biedt een podium aan hedendaagse kunstenaars. De exposities variëren van schilderijen en beeldhouwwerken tot fotografie en installaties. Neem de tijd om de diverse kunstwerken te bewonderen en laat je verrassen door de creativiteit en expressie van de kunstenaars.

15. Bezoek de Dorpskerk in Wijk aan Zee

Als je geïnteresseerd bent in religieuze architectuur en de lokale geschiedenis, breng dan een bezoek aan de Dorpskerk in Wijk aan Zee. Deze charmante kerk dateert uit de 13e eeuw en wordt beschouwd als een belangrijk monument in de regio. Bewonder de prachtige gotische bouwstijl en loop naar binnen om de sfeer van de kerk te ervaren. Je kunt ook de kerkentoren beklimmen en genieten van een panoramisch uitzicht over het pittoreske dorp en de omgeving.

16. Maak een rondvaart bij de sluizen van IJmuiden

Wil je een uniek kijkje krijgen achter de schermen van de sluizen van IJmuiden? Maak dan een rondvaart door deze imposante waterwerken. Tijdens de rondvaart leer je alles over de werking en de geschiedenis van de sluizen. Je vaart langs imposante schepen en kunt genieten van prachtige uitzichten op de Noordzee en het IJsselmeer. Een rondvaart bij de sluizen van IJmuiden is een indrukwekkende ervaring die je niet wilt missen.

17. Neem een kijkje bij de visafslag en de haven van IJmuiden

Hou je van verse vis en wil je graag zien hoe deze gevangen en verhandeld wordt? Breng dan een bezoek aan de visafslag en de haven van IJmuiden. Hier kun je dagelijks zien hoe de vissersboten aanmeren en de vis wordt klaargemaakt voor verkoop. Je kunt zelfs meedoen aan een rondleiding om meer te leren over de visserij en de verschillende soorten vis die in de haven worden gevangen. Een bezoek aan de visafslag en de haven van IJmuiden is een interessante en leerzame ervaring voor jong en oud.

18. Leer surfen bij een van de surfclubs in Wijk aan Zee

  • Heb je altijd al willen leren surfen? Dan is Wijk aan Zee de perfecte plek om dit avontuur aan te gaan. Hier vind je verschillende surfclubs waar je surflessen kunt volgen voor beginners en gevorderden. Onder begeleiding van ervaren instructeurs leer je de basisprincipes van het surfen en kun je al snel de golven trotseren. Of je nu jong of oud bent, surfen is een leuke en sportieve activiteit waar je veel plezier aan zult beleven.

19. Geniet van live muziek in Café Camille

Hou je van live muziek en gezelligheid? Breng dan een avond door in Café Camille in Beverwijk. Dit gezellige café organiseert regelmatig optredens van lokale bands en singer-songwriters. Onder het genot van een drankje kun je genieten van diverse muziekstijlen, van jazz tot pop en van blues tot rock. De intieme sfeer en het enthousiaste publiek zorgen voor een onvergetelijke avond vol muzikaal plezier.

20. Bezichtig de kunstwerken in de openbare ruimte van Beverwijk

Ben je geïnteresseerd in kunst en cultuur? Dan is een wandeling door Beverwijk een aanrader. In de openbare ruimte van de stad vind je diverse kunstwerken die het straatbeeld verfraaien. Van beelden en sculpturen tot muurschilderingen en mozaïeken, er valt genoeg te zien en te ontdekken. Neem de tijd om de kunstwerken te bewonderen en laat je inspireren door de creatieve uitingen van lokale kunstenaars.

21. Ontspan in een van de wellnesscentra in de omgeving

Geniet van een dagje ultieme ontspanning en verwennerij in een van de wellnesscentra in de omgeving van Beverwijk. Laat alle stress en spanning van je afglijden terwijl je geniet van de verschillende wellnessfaciliteiten zoals sauna’s, stoombaden, jacuzzi’s en heerlijke massages. Laat jezelf even helemaal verwennen en kom volledig tot rust. Een bezoek aan een wellnesscentrum is de perfecte manier om jezelf te verwennen en te ontspannen.

22. Doe een bierproeverij bij een lokale brouwerij

Ben je een liefhebber van bier? Breng dan een bezoek aan een lokale brouwerij en ontdek de verschillende smaken en ambachtelijke bieren die worden gebrouwen. Tijdens een bierproeverij leer je niet alleen meer over het brouwproces, maar krijg je ook de kans om diverse bieren te proeven en te genieten van de unieke smaken. Laat je verrassen door de verschillende bieren en ervaar de passie en vakmanschap van de lokale brouwerij.

23. Verken de lokale markten en winkels in het winkelhart

  • Maak een wandeling door het winkelhart van Beverwijk en ontdek de lokale markten en winkels. Hier vind je een breed scala aan winkels, boetiekjes en marktkraampjes waar je van alles kunt kopen, van kleding en accessoires tot verse producten.
  • Struin langs de kraampjes van de Beverwijkse Bazaar, de grootste overdekte markt van Europa, waar je talloze leuke en unieke items kunt vinden.
  • Breng een bezoek aan de wekelijkse markt in Beverwijk en snuffel rond tussen de kraampjes vol verse groenten, fruit, kaas en andere lokale producten.
  • Ontdek de gezellige winkelstraten met een mix van bekende ketens en lokale boetiekjes, waar je naar hartenlust kunt shoppen.

24. Beklim de vuurtoren van Wijk aan Zee

Breng een bezoek aan het schilderachtige kustplaatsje Wijk aan Zee en beklim de vuurtoren voor een adembenemend uitzicht over de Noordzee en de omgeving. Terwijl je de trap naar boven beklimt, krijg je de kans om meer te leren over de geschiedenis van de vuurtoren en de rol die deze speelde bij het veilig navigeren van schepen langs de kust. Eenmaal boven kun je genieten van een prachtig panoramisch uitzicht en de frisse zeelucht opsnuiven.

25. Ga paardrijden langs het strand of in de duinen

Maak een mooie rit te paard langs het strand of door de duinen en geniet van de prachtige natuur en het uitzicht op de kust. Of je nu een ervaren ruiter bent of nog nooit op een paard hebt gezeten, er zijn mogelijkheden voor alle niveaus. Ervaar de vrijheid en het plezier van het paardrijden terwijl je geniet van de rust en de schoonheid van de omgeving. Een rit te paard is een unieke belevenis en een leuke manier om de natuur in Beverwijk te verkennen.

25 leuke dingen om te doen in Beverwijk - Lokaal daten (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated:

Views: 5815

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.