Stratenmaker Beverwijk nodig? ⇒ Voor oprit tot tuin | 2024 (2024)

Vakkundig bestrating laten leggen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Een stratenmaker uit Beverwijk legt moeiteloos nieuwe bestrating aan, zoals een oprit of een terras. Voor het leggen van bestrating zijn er diverse steensoorten verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor bestraten met gebakken en getrommelde klinkers of waaltjes. Andere bekende soorten zijn betonstenen en tegels van natuursteen. Voor een authentieke uitstraling is klinkerbestrating zeer geschikt. Heeft u advies nodig van een stratenmaker of wilt u een vakman inschakelen van het leggen van nieuwe bestrating?

Start gratis offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in als u gelijk gratis en vrijblijvende offertes wilt ontvangen en vergelijken. We geven u op deze pagina meer informatie over de gemiddelde prijzen en hoe u bespaart op de totaalprijs van een bestratingsbedrijf. Wilt u meer weten over de werkzaamheden van een stratenmaker, de verschillende soorten bestratingen, zoals sierbestrating en tuinbestrating, en steensoorten? Lees dan snel verder!

U zoekt een stratenmaker?

Op zoek naar een vakman voor de aanleg van uw oprit of terras? Neem gelijk vrijblijvend contact op via de offertepagina.

Offertes aanvragen

Via de offertepagina heeft u binnen 2 minuten geheel kosteloos en vrijblijvend diverse offertes aangevraagd.

Scherpe prijzen

De deelnemende bedrijven leveren vakwerk en garanderen een zeer scherpe prijs. Service met een glimlach. Tot uw dienst!

Navigeer direct naar:

Kosten bestrating | Vormen van bestraten | Soorten tegels | Gebakken klinkers | Werkzaamheden stratenmaker | Grondwerken

Hoge kwaliteit bestrating in Beverwijk, scherpe prijzen

Wist u dat elke stratenmaker zijn eigen tarieven hanteert? Door offertes te vergelijken weet u dus zeker dat u niet te veel betaalt. Daarnaast krijgt u inzicht in de exacte kostprijzen, waardoor het kiezen van het beste bestratingsbedrijf heel eenvoudig wordt. Dit zijn de belangrijkste voordelen van onze service:

  • De offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend.

  • Kies eenvoudig en snel de beste stratenmaker uit Beverwijk.

  • U bespaart tot wel 40% op de totaalprijs!

Stratenmaker Beverwijk nodig? ⇒ Voor oprit tot tuin | 2024 (1)

Kosten bestrating Beverwijk

De totaalkosten voor het inhuren van een stratenmaker worden door diverse factoren bepaald. Denk aan de tijd die het kost voor het aanleggen van de bestrating, het materiaal, de grootte van het te bestraten oppervlak en de soort werkzaamheden. Gemiddeld kosten een stratenmaker €30,- tot €60,- per uur. Soms worden er echter tarieven per vierkante meter gerekend. Houd dan rekening met een gemiddelde kostprijs van €10,- tot €20,-. De totaalprijs wordt daarnaast nog beïnvloed door de voorrijkosten. Door een stratenmaker in de buurt te kiezen bespaart u op deze voorrijkosten. Vul het offerteformulier in voor gratis offertes met een exacte kostprijs!

Wat kost een stratenmaker in 2024?

Kosten stratenmaker voor bestraten inhurenPrijs *
Kosten stratenmaker per uur€30,- tot €60,-
Kosten stratenmaker per m²€10,- tot €20,-
Voorrijkosten per km€0,25 tot €0,40

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Exacte prijs weten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Prijs per uur of per m² voor bestraten afspreken?

De stratenmaker rekent vaak een tarief per uur of een tarief per vierkante meter. Soms is het verstandig om een tarief per m² af te spreken, vooral in het geval van een groot oppervlak of bij een ingewikkeld legpatroon. U heeft dan niet te maken met onverwachte hogere kosten wanneer de klus langer duurt, want u weet dan van tevoren hoe hoog de totaalprijs is.

Voor kleinere klussen rekent de stratenmaker meestal een tarief per uur. Overleg met het bestratingsbedrijf welke prijsconstructie er gehanteerd wordt voor uw bestrating.

Stratenmaker Beverwijk nodig? ⇒ Voor oprit tot tuin | 2024 (2)

Tot wel 40% besparen op de kostprijs van de stratenmaker?

Dat doet u door offertes te vergelijken! Vul vandaag nog het offerteformulier in.

Gratis offertes ontvangen

Vormen van bestraten

opritten. Welk soort goedkope bestrating gebruikt kan worden is onder andere afhankelijk van de functie. Voor het bestraten van een oprit worden er bijvoorbeeld kleinere en stevige klinkerbestrating gebruikt door een stratenmaker, want deze bestrating moet het gewicht van een auto dragen. In de tuin zien we vaak het gebruik van verschillende soorten stenen en tegels. Dit geeft namelijk een mooi effect. Lees hier meer over sierbestrating en tuinbestrating!

Stratenmaker Beverwijk nodig? ⇒ Voor oprit tot tuin | 2024 (3)

Sierbestrating Beverwijk

Sierbestrating is de term die wij gebruiken voor alle bestrating werkzaamheden die ten dele een decoratieve functie hebben. U kunt bij sierbestrating onder andere denken aan het bestraten van een terras in bepaalde patronen. Voor de sierbestrating maken onze professionals uit Beverwijk gebruik van diverse siertegels. Zo bestaan er speciale tuintegels, maar is het tevens een optie om grind of kiezels te gebruiken voor de sierbestrating. Met name voor de sierbestrating van een tuinpad vormen kiezels een uitstekende keuze. Een stratenmaker uit ons netwerk helpt u desgewenst graag bij het kiezen van de juiste materialen.

Stratenmaker Beverwijk nodig? ⇒ Voor oprit tot tuin | 2024 (4)

Hoe wordt sierbestrating aangelegd?

Sierbestrating begint vaak bij een ontwerp. U geeft uw wensen en eisen aan en de vakman maakt een ontwerp. Vaak wordt er gebruik gemaakt van legverbanden en verschillende soorten stenen.

De bestrater uit Beverwijk maakt eerst de ondergrond egaal. Soms is het nodig om gedeeltes op te hogen met speciaal zand. Daarna let hij de tegels en stenen neer. Hij vult alles met vulzand en zorgt ervoor dat de drainage goed is geregeld.

Tuinbestrating Beverwijk

Tuinbestrating is een term die veel binnen de bestratingsbranche gebruikt wordt. De term tuinbestrating kan feitelijk twee dingen betekenen: de bestrating van een tuingedeelte dat nu terras wordt, of het bestraten van een gedeelte van de tuin met goedkope tuintegels.

In het tweede geval wordt bij de tuinbestrating gebruik gemaakt van speciale tuintegels, of van grind en kiezels (sierbestrating) om paadjes door de tuin aan te leggen, of de ondergrond voor bijvoorbeeld een prieel te maken. Voor een tuinbestrating met tuintegels is het voorbereiden van de ondergrond minder belangrijk, doordat een kleine verzakking van de tuintegels vaak geen probleem is.

Tuinbestrating aanleggen

Voordat de stratenmaker nieuwe goedkope tuinbestrating met tuintegels of andere stenen gaat aanleggen, verwijdert hij de oude bestrating uit de tuin. Hij maakt daarna de ondergrond van ongeveer 20 cm dik klaar met het juiste afschot. Een afschot is een kleine helling, zodat het water goed wegloopt van de tuintegels na een flinke regenbui. Ook zet hij de contouren van de tuinbestrating af met piketpaaltjes of draadpennen. Na het bestraten veegt de vakman de voegen in met speciaal voegzand. Door het na te trillen met een trilplaat zet hij alle tuintegels goed vast. Voor tuinbestrating is het verstandig om een ontwerp van de tuin te laten maken. Vaak gebruikt een bestrater speciale legverbanden voor een tuin, bijvoorbeeld een visgraatmotief.

Soorten tegels

U heeft de keuze uit verschillende soorten goedkope tegels. Natuursteen is het duurste, maar heeft ook de langste levensduur. Bovendien blijven natuursteentegels lang mooi en zijn ze geschikt voor allerlei soorten bestratingen. Andere stenen zijn klinkers, kasseien en waaltjes.

Klinkerstenen heeft u in diverse vormen, bijvoorbeeld oud en nieuw gebakken en getrommeld. Tot slot is betonbestrating ook zeer populair, voornamelijk vanwege de lage kostprijs.

In de prijstabel staan een aantal gemiddelde kostprijzen per steen- of tegelsoort.

Kosten stenen en tegels voor bestrating

Soort steen/tegelPrijs per m² *
Natuursteen€30,- tot €65,-
Betonbestrating€15,- tot €35,-
Oud gebakken klinkers€20,- tot €100,-
Nieuwe gebakken klinkers€25,- tot €40,-
Waaltjes€30,- tot €45,-

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, maar exclusief arbeidskosten voor het leggen. Exacte prijs weten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Stratenmaker Beverwijk nodig? ⇒ Voor oprit tot tuin | 2024 (5)

Natuursteen tegels

Hoewel de meeste mensen kiezen voor keramische terrastegels, is ook natuursteen een uitstekend basismateriaal voor sierbestrating. Het heeft als grote voordeel dat het een luxueuze uitstraling heeft, en altijd over een uniek oppervlakte design beschikt. Geen enkel terras dat met sierbestrating van natuurstenen is gemaakt heeft dan ook eenzelfde sfeer. Wilt u graag weten welke opties u heeft zijn voor terrastegels van natuursteen bij u thuis? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij bieden u met alle plezier meer informatie of een aantal vrijblijvende offertes aan. De kosten voor natuurstenen zijn ongeveer €30,- tot €65,- per vierkante meter. De kostprijzen zijn vaak hoger dan andere steensoorten, maar ze gaan zeer lang mee en blijven lang mooi.

Stratenmaker Beverwijk nodig? ⇒ Voor oprit tot tuin | 2024 (6)

Betontegels

Soms denkt men dat er alleen maar saaie grijze stenen mogelijk zijn met betontegels, maar dit is niet het geval! Door het toevoegen van grondstoffen zijn er allerlei kleurvariaties verkrijgbaar. Het grootste voordeel van betontegels is dat ze een stuk goedkoper zijn door het productieproces. De kostprijzen zijn gemiddeld €15,- tot €35,- per vierkante meter. Andere voordelen van goedkope betontegels zijn dat ze zeer sterk zijn en slijtvast. Daarnaast hebben ze een hoge draagkracht en zijn ze dus ook geschikt voor opritten. Door ze te plaatsen op waterdoorlatend gestabiliseerd zand heeft u geen last van vorstschade, want het water loopt gemakkelijk weg.

Bestraten met waaltjes

Waaltjes zijn een type klinkerstenen met het zogenaamde waalformaat. Het verschil met gewone klinkerstenen is het formaat, ze zijn namelijk langer en iets dunner. Waaltjes zijn 20 centimeter lang en 5 centimeter breed. In 1 vierkante meter passen ongeveer 100 waaltjes. Afhankelijk van het type bestrating worden er waaltjes van 5 tot 8 centimeter hoogte gebruikt. Klinkerstenen met waalformaten worden gemaakt van klei en ze hebben een authentieke uitstraling. Ze zijn door de vorm geschikt voor allerlei bestratingen, ook voor ronde hoeken! De totaalprijs is gemiddeld €30,- tot €45,- per vierkante meter.

Gebakken klinkers Beverwijk

Voor het bestraten van een oprijlaan of parkeerplaats bestaan er verschillende geschikte tegels en stenen. In de meeste gevallen zal een stratenmaker uit Beverwijk hiervoor gebruik maken van gebakken klinkers. Deze klinkerstenen bakt men op een constante temperatuur, waardoor ze verschillende voordelen hebben. Zo zijn de klinkers goed bestand tegen de invloeden van weer en wind, en door het bakproces zijn zij slijtvast geworden. Bij de meeste leveranciers uit ons netwerk hebt u de keuze uit zowel oud- als nieuw gebakken straattegels. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij informeren u graag.

Stratenmaker Beverwijk nodig? ⇒ Voor oprit tot tuin | 2024 (7)

Oud gebakken bestrating

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Beverwijk de vraag wat exact het verschil is tussen oud- en nieuwgebakken bestrating. Het antwoord hierop is relatief eenvoudig; het verschil zit met name in de manier waarop men de stenen bakt, niet in de kwaliteit en eigenschappen van het product. De klinkers die worden bewerkt op de oude manier worden niet in een continue temperatuur gebakken, maar in wisselende temperaturen zoals vroeger het geval was bij door hout en kolengestookte ovens. Dit levert een grote variëteit aan kleurschakeringen en een authentieke uitstraling. De totaalprijs voor deze klinkerbestrating is onder andere afhankelijk van de grootte, de kwaliteit en de kleur. Per vierkante meter kost het gemiddeld €20,- tot €100,-.

Stratenmaker Beverwijk nodig? ⇒ Voor oprit tot tuin | 2024 (8)

Nieuw gebakken klinkers

Nieuw gebakken klinkers zijn goedkoper dan oude klinkers. De kostprijs is rond de €25,- tot €40,- per vierkante meter. Dit heeft voornamelijk te maken met de productietechniek. Ze worden namelijk moderne technieken gebruikt, waardoor het produceren van nieuw gebakken klinkerbestrating sneller gaat.

Na het bakken van de klei worden de klinkerstenen getrommeld. Hierdoor krijgen ze een authentieke en unieke uitstraling, want de randen brokkelen een beetje af. Er zijn verschillende formaten verkrijgbaar, denk hierbij aan het waalformaat, lingeformaat of het rijnformaat.

Hoe wordt een oprit aangelegd?

Bekijk in deze timelapse video hoe stratenmakers een nieuwe oprit inclusief nieuwe voortuin aanleggen.

Stratenmaker nodig voor het leen van bestraten met klinkers?

Bespaar tot 40% op de totaalprijs door offertes te vergelijken!

Gratis offertes vergelijken

Extra materialen die de prijs van bestrating bepalen

Naast het te bestraten oppervlak en de steensoort, zijn er nog meer factoren die het totaalbedrag beïnvloeden.

Denk hierbij aan het gebruik van opsluitbanden om de bestraten op zijn plaats te houden of voeg- en ophoogzand. Zand voor ophogen kost bijvoorbeeld rond de €50,- tot €70,- per m³.

Grind is ideaal om een pad mee aan te leggen, maar ook voor oprittien of om te besparen op de totaalprijs van bestraten. Het kost namelijk rond de €10,- tot €12,- per m².

Extra materialen voor bestrating in 2024

Soort steen/tegelPrijs*
Opsluitbanden€2,- tot €5,- per meter
Afscheidingsbanden (palissaden)€10,- tot €30,- per meter
Voeg- en ophoogzand€50,- tot €70,- per m³
Grind/split€10,- tot €12,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, maar exclusief arbeidskosten voor het leggen. Exacte prijs weten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Opsluitbanden en palissaden

Wie gaat bestraten moet niet alleen de tuintegels aanschaffen, er bestaan ook vele andere producten die nodig zijn voor een succesvolle bestrating. Zo is het nodig onder de stenen een speciale laag zand te plaatsen, en adviseren wij het gebruik van opsluitbanden of palissaden. Opsluitbanden en palissaden zullen ervoor zorgen dat de bestrating niet naar de zijkanten kan wegzakken, en dat er geen kieren ontstaan tussen de tegels. In de meeste gevallen zijn opsluitbanden voldoende, wanneer er een groot hoogteverschil is, dan moet u palissaden gebruiken. Deze koopt u bij vrijwel elke bouwmarkt in de regio. Opsluitbanden kosten gemiddeld €2,- tot €5,- per meter en afscheidingsbanden, ook wel palissaden genoemd, kosten €10,- tot €30,- per meter.

Voeg- en ophoogzand

Ophoogzand of voegzand is zeer geschikt voor bestrating, want het laat weinig water door. Het bestaat voornamelijk uit ongezeefd zand, waardoor er allerlei korrelgroottes inzitten. Voegzand wordt ook wel eens brekerzand genoemd en wordt gebruikt voor het invegen van straatwerk.

De verschillende korrelgroottes zorgen ervoor dat de stenen goed op hun plaats blijven liggen. Daarnaast houdt voegzand ook nog de groei van onkruid tegen. Zand voor ophogen is stevig en vormt een goede fundering. Het zand wordt geleverd in grote zakken en kost ongeveer €50,- tot €70,- per m³.

Grind

Steeds vaker wordt er door onze klanten gezocht naar een manier om het onderhoud van de tuin te beperken. Een veel gekozen oplossing is het vervangen van een deel van de beplanting door een tuinpad. Bij een tuinbestrating hebt u de keus uit diverse producten waarmee het bestraten kan worden uitgevoerd. Eén van de mogelijke oplossingen is het plaatsen van een grindlaag. Dit materiaal heeft vrijwel geen onderhoud nodig, en is in verschillende kleuren en formaten te leveren door onze experts uit Beverwijk. Naast een grindlaag is het tevens een optie om te kiezen voor houtsnippers als basis voor de tuinbestrating. Grind heeft een aantrekkelijke totaalprijs van ongeveer €10,- tot €12,- per m².

Totaalkosten bestrating

De totaalkosten van nieuwe bestrating is afhankelijk van een aantal factoren. Het bestraten van een oppervlak van 20 vierkante meter met betonbestrating kost ongeveer €960,-.

De stratenmaker is hier ongeveer een dag mee bezig, de arbeidskosten zijn dan rond de €360,-. De betonklinkers kosten €400,-. De kostprijzen voor het ophogingszand, ongeveer 4 zakken zijn er nog, zijn €200,-. Deze kostprijzen zijn nog zonder de voorrijkosten. Door een stratenmaker in de buurt te kiezen, bespaart u op de voorrijkosten.

Vergelijk offertes en bespaar op de totaalprijs!

De besparing loopt op tot wel 40%. Vul vandaag nog het offerteformulier in.

Gratis offertes ontvangen

Welke werkzaamheden verricht de stratenmaker?

Bestrating heeft veel te verduren. Springende kinderen, hoosbuien en wellicht zware voertuigen. Om verzakkingen te voorkomen is het verstandig om een ervaren stratenmaker in te schakelen. Niets vervelender dan dat uw nieuwe bestrating naar een jaar al schots en scheef ligt. De ervaren stratenmaker uit Beverwijk geeft u daarom ook waardevolle adviezen. Welk bestratingsverband heeft u nodig? Welke tegels zijn geschikt? Hoe zit het met de afwatering? Door het inschakelen van een bestratingsbedrijf uit ons netwerk geniet u snel van uw perfect aangelegde bestrating. Twijfelt u over de totaalprijs? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Navigeer naar: Oprit bestraten | Terras bestraten | Tuinpad aanleggen | Kasseien leggen | Steenkorven plaatsen

Stratenmaker Beverwijk nodig? ⇒ Voor oprit tot tuin | 2024 (9)

Oprit bestraten Beverwijk

Voor het aanleggen van een oprit wordt er meestal geen gebruik gemaakt van sierbestrating, maar van klinkers. Dit komt doordat klinkers een zwaarder gewicht kunnen dragen dankzij een grotere sterkte. Voordat u een oprit echter kunt (laten) bestraten, is het van belang dat de ondergrond goed voorbereid is. Zo moet er een goede afwatering bestaan, en is het tevens belangrijk dat de grond goed gedrild is om verzakking van de klinkerbestrating te voorkomen. Voor een optimaal resultaat adviseren wij om een ervaren stratenmaker in te schakelen. Vraag via het offerteformulier vrijblijvend meerdere offertes aan bij vakmannen uit uw buurt.

Stratenmaker Beverwijk nodig? ⇒ Voor oprit tot tuin | 2024 (10)

Terras bestraten Beverwijk

Voor het bestraten van terrassen geldt eveneens dat u goede aandacht zult moeten besteden aan de ondergrond, zij het in mindere mate dan bij het aanleggen van een oprit. Voor de bestrating van terrassen is sierbestrating zeer geschikt. Er bestaan diverse legverbanden waarin specialisten de natuurstenen, keramische of betontegels plaatsen. De betontegels bieden een wat industrieel resultaat, maar brengen relatief weinig kosten met zich mee. Keramische tegelsoorten moet u namelijk laten voorzien van een toplaag voor het behoud van de kwaliteit.

Stratenmaker Beverwijk nodig? ⇒ Voor oprit tot tuin | 2024 (11)

Tuinpad aanleggen

Bij de term tuinbestrating hoeft u niet direct te denken aan het aanleggen van een terras, of het creëren van een groot bestraat gedeelte in de tuin. De term tuinbestrating kan ook gaan over het leggen van een tuinpad. Voor het aanleggen van een tuinpad maken experts uit Beverwijk in de meeste gevallen gebruik van tuintegels. Deze tuintegels kennen een goede bestendigheid tegen de weersinvloeden, en raken daardoor niet gauw beschadigd. Een tuinpad hoeft echter niet met tuintegels gelegd te worden. Eventueel vormen grind, kiezels of houtsnippers een prima alternatief.

Stratenmaker Beverwijk nodig? ⇒ Voor oprit tot tuin | 2024 (12)

Kasseien leggen

Het aanleggen van een oprit is mogelijk met behulp van diverse steensoorten. Wij spraken hierboven al over de mogelijkheden van klinkerbestrating en betontegels, maar ook kasseien vormen een optie. Kasseien vormen een stevigere oplossing dan betontegels, maar vereisen meer moeite bij het aanleggen dan klinkers. Het nadeel van natuursteen kasseibestrating is dat deze geen egale vorm hebben. Het gevolg voor de bestratingstechniek is dat het de grond niet afgevlakt wordt, maar dat men met een kassei-hamer een gat in het zand maakt, om hier de steen in te leggen.

Steenkorven plaatsen

Voor veel mensen is een schutting geen optie als afscheiding van hun tuin. Velen vinden een schutting te gewoon, of wensen meer afwisseling. Een optie is om te kiezen voor de afwisseling met steenkorven. Steenkorven staan in Nederland ook wel bekend als schanskorven, en bestaan uit metalen rasters, die men vult

met steenstukken of kiezels. De steenkorven zijn in alle breedtes, hoogtes en dieptes te maken. Het is afhankelijk van de uiteindelijke hoogte in hoeverre een fundament voor de plaatsing noodzakelijk is. Kies eventueel voor lage schanskorven als afscheiding voor bloembakken.

Laat uw terras of oprit bestraten door een stratenmaker uit Beverwijk.

U bent verzekerd van uitstekende kwaliteit en een prachtig resultaat!

Gratis offertes vergelijken

Grondwerken

Een deel van het takenpakket van erkende stratenmakers is te vatten in de term grondwerken. Met de grondwerken bedoelen wij alle klussen die te maken hebben met het voorbereiden van de ondergrond op de bestrating. Denk bij de grondwerken dan ook aan het verzetten van grond, het leveren of verwijderen van grond, en het nivelleren van een tuin.

Voor de grondwerken is vaak groot materieel nodig. Daarom is het verstandig om de grondwerken over te laten aan een ervaren bestratingsbedrijf. Deze zal ervoor zorgen dat de grondwerken snel afgehandeld worden.

Hoe zelf een terras aanleggen?

Bent u van plan om zelf een terras aan te leggen? Wij hebben nog een aantal tips voor u. Maak bijvoorbeeld van tevoren een plan en een ontwerp. Na het egaliseren van de ondergrond is het verstandig om het ontwerp uit te zetten met paaltjes. Gebruik de juiste materialen voor het beste resultaat. Grote dunne tegels zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor het bestraten van een oprit, want deze hebben te weinig draagkracht. Komt u er niet helemaal uit? Schakel dan een stratenmaker uit Beverwijk in. De stratenmakers weten precies wat er nodig is, zorgen voor een egaal resultaat met het juiste afschot en daarnaast leggen ze de bestrating zeer snel.

Hoe een goede stratenmaker vinden?

Door het offerteformulier in te vullen, ontvangt u een aantal gratis offertes. Om de beste stratenmaker uit Beverwijk te vinden, is het verstandig om de totaalprijzen en de voorwaarden te vergelijken. Bekijk ook eventuele keurmerken, zoals het keurmerk van de Vereniging Modern Straatwerk (VMS). Bedrijven met dit keurmerk werken op een duurzame manier, zijn betrouwbaar en leveren uitstekende kwaliteit. Lees hier meer over op modernstraatwerk.nl.

De brancheorganisatie VHG geven keurmerken af voor stratenmakers die ook hovenierswerk doen. Ga naar vhg.org voor meer informatie. Stratenmakers die lid zijn van de brancheorganisatie OBN leveren hoe kwaliteit, nemen regelmatig deel aan trainingen en hebben de benodigde diploma’s. Kijk op obn.nl!

Waarom een stratenmaker uit Beverwijk inschakelen?

Bestraten is zwaar werk. Met een stratenmaker is de klus snel geklaard en krijgt u geen last van uw rug, knieën of spierpijn. De vakmannen hebben veel ervaring, waardoor ze precies weten wat er nodig is. Ze leggen de bestrating aan met de juiste ondergrond en een afschot voor de afwatering. Ook geven ze u deskundig advies over de geschikte steensoorten. Dit zijn de voordelen van het inschakelen van een stratenmaker uit Beverwijk:

  • Door de ervaring van de stratenmakers gaat het bestraten snel en probleemloos.

  • U hoeft zelf geen gereedschap of andere materialen aan te schaffen.

  • De stratenmaker doet het zware werk voor u.

Stratenmaker Beverwijk nodig? ⇒ Voor oprit tot tuin | 2024 (13)

Prijzen van bestratingsbedrijven uit Beverwijk vergelijken

Hebt u op het offerteformulier uw wensen aangegeven en enkele offertes van professionals uit Beverwijk toegestuurd gekregen, dan is het aan u om deze te vergelijken op kosten en aanbod. Kijk hierbij goed naar eventuele extra kosten die bij de bestrating komen kijken. Of het nu gaat om sierbestrating, tuinbestrating of het leggen van een oprit, zij helpen u met alle plezier. Door het vergelijken van de diverse offertes kunt u gemakkelijk kiezen voor het bestratingsbedrijf die het beste bij uw wens past en met het beste voorstel komt. Uw bestrating is bij ons in goede handen! Heeft u in plaats van een stratenmaker een hovenier nodig? In ons netwerk vindt u ook hoveniers uit de omgeving Beverwijk.

Stratenmaker Beverwijk nodig? ⇒ Voor oprit tot tuin | 2024 (2024)

FAQs

Wat kost 50 vierkante meter bestraten? ›

Gemiddeld kun je rekenen op ongeveer €30 tot €50 per m2 voor de arbeid alleen. Daarnaast moet je ook rekening houden met voorbereidende werkzaamheden zoals het verwijderen van oude bestrating, het aanleggen van een goede onderlaag, en drainage indien nodig. Deze bijkomende kosten kunnen je budget verder beïnvloeden.

Wat kost een stratenmaker zwart per m2? ›

Zwartwerker en erkend stratenmaker
KostenpostPrijs
Zwartwerker€15 per uur
€12 per m2
Stratenmaker€25 – €35 per uur
€12,50 – €22,50 per m2

Wat kost het om een tuin te laten bestraten? ›

De kosten voor het bestraten van uw tuin variëren van € 40,- tot € 80,- per m², inclusief stratenmaker, de bestrating en voegzand. Een stratenmaker kost gemiddeld € 14,- per m² en bestrating kost gemiddeld € 15,- per m² voor koppelstones tot wel € 65,- per m² voor natuursteen.

Wat is het uurtarief van een stratenmaker? ›

Stratenmakers kosten gemiddeld tussen de € 25,- a € 35,- per uur. De stratenmaker kan de prijs ook per m² ( vierkante meter )berekenen. Houdt u dan rekening met € 10,- tot € 20,- per m² voor het straatwerk.

Wat kost het bestraten van een oprit? ›

Kosten oprit aanleggen (bestraten) per m²
Gemiddelde prijzen incl. btw
Stratenmaker€ 8 – € 16 per m2€ 20 – € 30 per uur
Stenen aanleggen€ 12 – € 30 per m2
Ophoogzand€ 40 – € 60 per big bag

Hoeveel kost een nieuwe oprit? ›

Gemiddeld kost het aanleggen van een oprit € 900. Stratenmakers hanteren voor het aanleggen van een oprit een prijs per m2 (€ 15) of per uur (€45), afhankelijk van de moeilijkheid van het legmotief.

Hoeveel m2 mag een stratenmaker per dag? ›

Gemiddeld kan een ervaren stratenmaker 50 tot 100 vierkante meter bestrating per dag leggen, uitgaande van een standaardpatroon en geen ingewikkelde sneden of ingewikkelde ontwerpen.

Welke tegels zijn geschikt voor een oprit? ›

Hard gebakken klinkers zijn het meest geschikt voor jouw oprit. Maar ook betonnen klinkers of betontegels kun je gebruiken voor een oprit. Het voordeel van gebakken klinkers ten opzichte van beton is dat deze niet snel vuil worden. Daarnaast worden ze in de jaren dat deze liggen alleen maar mooier.

Kun je zelf bestraten? ›

Zelf je tuin bestraten is een tijdrovende klus, maar met een goede voorbereiding is het goed zelf te doen. In deze video's zie je welk gereedschap je voor tuinbestrating nodig hebt en hoe je stap voor stap een terras legt waar je jaren plezier van gaat hebben.

Hoeveel kost het ongeveer om je tuin te laten doen? ›

Wat kost een tuin aanleggen?
Mogelijkheden tuinaanlegGemiddelde prijs per m2
Beplanting€ 7,- tot € 25,- per m2
Bestraten€ 22,- tot € 90,- per m2
Terras aanleggen€ 30,- tot € 150,- per m2
Houten vlonders€ 40,- tot € 125,- per m2
2 more rows

Hoe lang duurt een tuin bestraten? ›

Dit is afhankelijk van de werkzaamheden. Gaat het om een stukje bestrating, dan kan dit soms zelfs binnen een dag. Wilt u de hele tuin aangelegd hebben inclusief de aanleg van diverse terrassen, het plaatsen van schuttingen en een overkapping, dan kan het zijn dat wij één of enkele weken bezig zijn.

Wat kost een tuin van 100m2? ›

De tuinaanleg kosten van een gemiddelde tuin zijn € 50 tot € 100 per m². De totale kosten zijn erg afhankelijk van de hoeveelheid en soort werkzaamheden en de oppervlakte van je tuin.

Wat verdient een stratenmaker ZZP er? ›

Wat wij bieden

Daarnaast bieden we: Een goed startsalaris van €2400,- tot €3000,- bruto per maand, afhankelijk van jouw ervaring; ZZP behoort ook tot de mogelijkheden (27,50-35,00 euro per uur)

Hoeveel vierkante meter legt een stratenmaker per uur? ›

Verkleurde tegels en verzakkingen. Het is de bedoeling dat u even stil staat bij het feit dat het leggen van bestrating erg zwaar kan zijn. Stevig bestraten is erg belangrijk want u wilt immers niet dat uw oprit of tuin verzakt. Een goede stratenmaker legt gemiddeld 3 m² ( vierkante meter ) per uur.

Wat kosten straatstenen per m2? ›

Wat kost bestraten per m2?
Tuin bestraten voor of achterKosten incl. btw
Stratenmaker inhuren€ 25 - € 35 per uur - € 10 - € 20 per m2
Bestrating stenen ( tegels )€ 14 - € 60 per m2
Ophoog- en voegzand vullen€ 40 - € 60 per 1 m3
Opsluitbanden plaatsen€ 2 - € 4 per str meter

Wat kost een gemiddelde tuin per m2? ›

Wat kost een tuin aanleggen?
Mogelijkheden tuinaanlegGemiddelde prijs per m2
Grasveld aanleggen€ 5,- tot € 10,- per m2
Beplanting€ 7,- tot € 25,- per m2
Bestraten€ 22,- tot € 90,- per m2
Terras aanleggen€ 30,- tot € 150,- per m2
2 more rows

Wat kosten terrastegels per m2? ›

Kosten terras leggen per materiaal
MateriaalGemiddelde kosten per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Betontegels€ 50 - 75
Keramische tegels€ 80 - 145
Klinkers€ 40 - 80
Kasseien€ 45 - 80
5 more rows

Hoeveel m2 klinkers legt een stratenmaker per dag? ›

Gemiddeld kan een ervaren stratenmaker 50 tot 100 vierkante meter bestrating per dag leggen, uitgaande van een standaardpatroon en geen ingewikkelde sneden of ingewikkelde ontwerpen.

Wat is goedkoper grind of tegels? ›

Als u goedkoper uit wilt zijn voor uw bestrating dan is het aanleggen van grind een zeer voordelige oplossing. Grind is een van de meest voordelige oplossingen voor een bestrating en de prijs voor het aanleggen van grind is wel 40% goedkoper.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 5823

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.